6640 Csongrád, Attila u. 73.

GPS É 46.7271008 K 20.1298383

Tel: +36 63 474 921

Pályázat

Csomagolástechnikai fejlesztés Cigándon

A kedvezményezett neve: HEX-TECH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A fejlesztés tárgya, célja: Csomagolástechnikai fejlesztés Cigándon
A pályázat kódja: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04689
A szerződött támogatás összege: 93.993.077,- Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. szeptember 30.

 

Cégünk 2006 végén alakult, 3 magyar magánszemély részvételével. A vállalkozás alapításakor elsősorban élelmiszeripari és takarmány üzemek tervezése, komplett kivitelezése, valamint ezekhez szükséges gépek, tartályok, fémszerkezetek gyártása volt a tevékenységünk. Az idők során más jellegű, ipari (műanyag, festék, műanyag csomagolóanyag, biomassza) feldolgozó és gyártó üzemek technológiáit is terveztük, gyártottuk az ezekhez tartozó berendezéseket, illetve végeztük ezek telepítését és üzembe helyezését is.
Cégünk termékei jellemzően:
* Élelmiszeripari gyártó berendezések,
* Takarmányipari gyártó berendezések,
* Biomassza feldolgozó berendezések
* Egyéb iparban felhasznált porok és porszerű anyagok (mészkőpor, PVC-por, cukor stb.)
tárolásra, szállítására, mérlegelésére szolgáló komplett technológiai rendszerek.
Vállalkozásunknak jelenleg két, egymással szomszédos telephelye van a csongrádi ipari parkban, a volt honvédségi laktanya területén. A telephelyek (telek) területe 3000 m2 és 5150 m2. Cégünk ingatlanjai, infrastruktúrája, gépi- és technológia felszereltsége megfelelő tárgyi/eszköz alapot szolgáltat gyártói tevékenységünkhöz. Telephelyünkön jelenleg 17 fő dolgozik. A „több lábon állás” gazdasági biztonsága érdekében, stratégiai döntést hoztunk egy új üzletági tevékenység beindítására. Új, csomagoló (TEÁOR 8292 Csomagolás) tevékenységünk érdekében fióktelephelyet létesítettünk 2019-ben Cigánd városban.

 

A cigándi telepehelyre tervezett csomagolástechnikai fejlesztésünk 6 költségegységből tevődik össze.
1.EGYEDI GYÁRTÁSÚ UNIVERZÁLIS GÉPSOR: A gépsor első műszaki egységén egyszerű térfogatalapú keverésre is lehetőség nyílik, ami azt jelenti, hogy két különböző komponenst tudunk összekeverni közvetlenül a csomagolást megelőzően. Későbbiekben akkor ez bővíthető 3-4 lehetséges komponensre is. A beépitendő rosták révén a porszerű szennyező anyagok illetve a szemcsés vagy pelletszerű termékekről lemorzsolódó por leválasztása is megoldottá válik. A csomagolás alapvetően síkfóliából a gépsor által készített zacskókba történik, mert ez a legelterjedtebb és talán leggazdaságosabb csomagolási forma jelenleg. Azonban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy környezetbarát (papírzsák vagy zacskó) csomagolóanyagokat is tudjunk használni, ezzel párhuzamosan. Vagy fóliába vagy pedig papírzsákba csomagoljuk a termékeket. Később esetleg lehetőség nyílik majd egyéb jelenleg még nem járatos, de más csomagolóanyagok használatára is (pl. Kukorica keményítő
alapú csomagolóanyagok használata). A csomagolás technológiájának kialakítása során szintén törekedtünk arra, hogy minél több fajta kiszerelésben tudjuk csomagolni az alapanyagokat így gyakorlatilag 1kg-ostól egészen 15 kg-os kiszerelésig többféle méretű, tömegű egységet tudunk előállítani majd. A megbízható és rugalmas működés egyik sarokköve az egyedileg fejlesztendő vezérlő PLC program.
2. A LOGI-STORE KFT. MECALUX ÁLLVÁNYRENDSZERE.

A csomagolandó alap/töltőanyagok, valamint a csomagolt készáruk tárolására szolgál, a helyszínre konfigurált kivitelben.
3. MITSUBISHI FG15N (GRENDÍA ES) TÍP. GÁZÜZEMŰ TARGONCA. A helyszíni anyagmozgatást, rakodást szolgáló munkagép.
4. MITSUBISHI SBP16N2 (AXÍA ES) ELEKTROMOS ÜZEMŰ, RAKTÁRI GYALOGKÍSÉRETŰ TARGONCA. A helyszíni anyagmozgatást, rakodást szolgáló munkagép.
5.MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁST HASZNOSÍTÓ TECHNOLÓGIÁT is fogunk alkalmazni, vákuumcsöves napkollektoros rendszer telepítésével, ami a használati melegvíz előállítását segíti.
6.INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉST is megvalósítunk, elektronikai iratkezelési rendszert felhő alapú üzleti megoldással. A teljes fejlesztéshez így rendelkezni fogunk az összes eszközzel, géppel, ami Cigánd város és környéke fejlesztését támogatja, versenyképességünket fenntartja, növeli és biztosítja a piaci rugalmasságunkat. Az üzem működtetéséhez helyi munkaerőt szeretnék foglalkoztatni.

A projekt lezárultakor itt egy kis galéria lesz látható!

Készítette: Jónás Attila